Home / National / ALERTA a specialistilor: Telefoanele mobile ne pot îmbolnavi de CANCER

ALERTA a specialistilor: Telefoanele mobile ne pot îmbolnavi de CANCER


Telefonul mobil a devenit un lucru extrem de oboşnuit nu doar în România ci aproape în toată lumea. Rar mai găseşti oameni care nu au măcar un celular. Şi totuşi specialiştii avertizează. Mobilele ne pot îmbolnăvi de cancer. Nu este nicio glumă.

Telefonul mobil ne uşurează viaţa, dar ne-o pune şi în pericol. Utilizarea în exces a mobilului poate provoca dureri de cap, probleme de memorie şi concentrare, depresii şi fluctuaţii ale tensiunii arteriale. Dar acestea par efecte uşoare, dacă ne gândim că, tot mai mulţi cercetători cred că radiaţiile emise de mobile ne îmbolnăvesc de cancer. Timpul tot mai mare petrecut la telefon este un semn clar al dependenţei de telefonul mobil, un fenomen studiat de medicii din întreaga lume.

Citeste si:  Veste uriasa pentru soferii români! Au scapat de platit amenda de rovinieta!

Nomofobia este teama care afectează tot mai mulţi tineri care devin dependenţi afectiv de telefonul mobil, cei care suferă de aceasta boală intră în sevraj, când rămân fără telefoanele smartphone. Mult mai grav este că, persoanele care nu se pot dezlipi de telefoane, ar putea ajunge, în timp, şi la medici cu alte specializări. Tot mai multe studii confirmă că radiaţiile emise de mobile cresc riscul de cancer.

Citeste si: Surprinzator-ce vor sa faca o treime dintre locuitorii oraselor din România

În lucrarea sa de diplomă, medicul Robert Marian a demonstrat că radierea este cu atât mai mare, cu cât ne depărtăm de celula care emite semnalul de telefonie mobilă, anunţă TVR. Când suntem în mişcare sau într-o zona cu semnal slab telefonul mobil emite cu putere mai mare rezultând astfel radiaţii mai mari. Pentru a evita expunerea la radiaţii trebuie să se evite folosirea telefonului în clădiri, lift, maşini sau zone rurale. O soluţie ar fi utilizarea căştilor hadsfree. Astfel, mobilele nu mai emit radiaţii la fel de aproape de creier, ca atunci sunt sunt ţinute la ureche. Specialiştii ne avertizează că ar fi util să ne interesăm de intensitatea radiaţiilor emise de un anumit tip de telefon, înainte să îl cumpărăm. De asemenea, e indicat să vorbim mai mult pe speaker sau prin sms-uri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat
mutari internationale
detergenti rufe
tractari auto nadlac
mutari internationale
pelerinaj israel
beton amprentat
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
Imobiliare Iasi
vacante exotice
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
promovare Google Adwords
dezvoltare aplicatii web
promovare site web
Campanii de link building
Promovare Google
creare portal imobiliar
creare portal stiri
avocat ploiesti bijuterii argint Pandora
gradinita sector 1
pizzerie oradea
cazare pensiune Sinaia