Home / Stirile zilei / CAND VOR PRIMI PROFESORII VOUCHERELE DE VACANTA? MINISTRUL EDUCATIEI DA MAI MULTE DETALII

CAND VOR PRIMI PROFESORII VOUCHERELE DE VACANTA? MINISTRUL EDUCATIEI DA MAI MULTE DETALII


Profesorii asteapta voucherele de vacanta, dar inca nu se stie cand si daca le vor primi. Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat ca „toti angajatii din sistemul de invatamant vor primi voucherele de vacanta. Nu exista nicio problema din punctul acesta decat al zilei sau al lunii in care se vor acorda. Ele sunt valabile un an de zile de la data acordarii”. Totul depinde de rectificarea bugetara pentru a exista banii necesari, iar nuantarea din declaratia de mai sus poate insemna si faptul ca voucherele de vacanta se vor plati…la anul.
Cadrele didactice, impreuna cu alte categorii de salariati bugetari, ar trebui sa primeasca anul acesta vouchere de vacanta, conform Ordonantei de Urgenta publicata pe 30 iunie in Monitorul Oficial.

Valoarea voucherelor de vacanta stabilita de lege este de 1.450 de lei per salariat, iar acestea ar trebui acordate in perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018. Atentie, insa, „in limita sumelor prevazute in buget alocate cu aceasta destinatie”.
Ministrul Educatiei, Liviu Pop, spune ca voucherele de vacanta se vor acorda cu siguranta, dar totul depinde de rectificarea bugetara.
„In conformitate cu legea, toti angajatii din sistemul de invatamant vor primi voucherele de vacanta. Nu mai avem in momentul de fata discutii ca nu doreste Ministerul Educatiei sa nu acorde voucherele de vacanta. Termenul de acordare al acestor vouchere este pana la finalul lunii noiembrie, anul viitor.
In cele 6 luni din anul acesta si in cele 11 luni din anul viitor se acorda vouchere de vacanta pentru prima data in sistemul de invatamant. Dupa rectificare, s-ar putea sa existe unitati administrativ teritoriale care vor acorda vouchere pentru invatamantul preuniversitar. Important este ca pana anul viitor toti colegii mei din invatamant sa primeasca aceste vouchere.
Nu exista nicio problema din punctul acesta decat al zilei sau al lunii in care se vor acorda. Ele sunt valabile un an de zile de la data acordarii”, a declarat, la Romania TV, Liviu Pop, ministrul Educatiei.
Rectificarea bugetara este asteptata „la inceputul lunii august”, depinzand, insa, si de prioritatile guvernamentale.
Dupa aceasta rectificare bugetara toate institutiile publice centrale si companiile de stat vor acorda aceste vouchere de vacanta, in functie de cum vor cadea de comun acord cu sindicatele, daca au asa ceva, sau reprezentantii salariatilor. Ulterior, incepand cu data de 1 decembrie 2018, modalitatea de acordare a voucherelor de vacanta va fi stabilita printr-o Hotarare de Guvern.
Voucherele nu pot fi folosite decat la hotelurile si pensiunile din tara, numai de catre titularul acestora, fiind considerata contraventie, sanctionata cu amenda, acceptarea acestor tichete de vacanta de la alte persoane decat titularul.
Tot contraventie este considerata si comercializarea voucherelor, fapta de a da rest in bani la voucherul de vacanta, diminuarea valorii nominale a acestora si vanzarea de catre agentiile de turism la un pret mai mare a aceluiasi pachet de servicii achizitionat cu vouchere de vacanta, fata cel achitat cu alte mijloace de plata.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat
mutari internationale
detergenti rufe
tractari auto nadlac
mutari internationale
pelerinaj israel
beton amprentat
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
Imobiliare Iasi
vacante exotice
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
promovare Google Adwords
dezvoltare aplicatii web
promovare site web
Campanii de link building
Promovare Google
creare portal imobiliar
creare portal stiri
avocat ploiesti bijuterii argint Pandora
gradinita sector 1
pizzerie oradea
cazare pensiune Sinaia