Home / Stirile zilei / Ce se va intampla cu SAPTAMANA ALTFEL in noul an scolar

Ce se va intampla cu SAPTAMANA ALTFEL in noul an scolar


Colegiile si liceele ar putea fi obligate sa isi programeze „Saptamana Altfel” atunci cand elevii din clasa a XII-a vor sustine competentele lingvistice si digitale din cadrul examenului de Bacalaureat, respectiv in intervalul 12-22 februarie. Motivul: sustinerea competentelor sa nu se suprapuna cu orele de la clasa, potrivit oficialilor din cadrul Ministerul Educatiei Nationale. Pentru desfasurarea probelor de competente din cadrul Bacalaureatului va fi nevoie de sali de curs libere pentru examene, dar si de profesori supraveghetori si corectori, iar mutarea Saptamanii Altfel ar putea fi o solutie.
„Calendarul a fost realizat cu ajutorul colegilor de la Inspectoratele scolare Generale. Am convenit ca o saptamana din perioda competentelor sa se desfasoare in Saptamana Altfel. inca nu am decis ceva concret. A fost doar o discutie de principiu. O alta solutie ar fi ca sustinerea competentelor sa aiba loc dimineata, iar orele sa fie decalate, adica sa se desfasoare dupa competente”, a declarat Ariana Bucur, secretar de stat in cadrul Ministerului Educatiei, conform adevarul.ro.

Declaratia secretarului de stat vine dupa ce vicepresedintele PNL Laurentiu Leoreanu i-a solicitat ministrului Educatiei Nationale, Liviu Pop, sa rectifice rapid calendarul examenelor nationale din noul an scolar, pe motiv ca orele de la clasa se suprapun cu examenele.
„Evaluarile competentelor din cadrul examenului de Bacalaureat se desfasoara in perioada 12-22 februarie. Dupa cum se poate observa, aceste examene se suprapun cu perioada de cursuri pentru clasele neterminale. in aceste conditii, as vrea sa il intreb pe ministrul Liviu Pop cum se vor desfasura cursurile avand in vedere ca este nevoie de sali de curs libere pentru examene, dar si de profesori supraveghetori si corectori? Ii solicit ministrului Educatiei, Liviu Pop, sa solutioneze de urgenta aceasta problema si sa rectifice calendarul examenelor nationale din noul an scolar”, sustine Laurentiu Leoreanu.
.
.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat
mutari internationale
detergenti rufe
tractari auto nadlac
mutari internationale
pelerinaj israel
beton amprentat
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
Imobiliare Iasi
vacante exotice
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
promovare Google Adwords
dezvoltare aplicatii web
promovare site web
Campanii de link building
Promovare Google
creare portal imobiliar
creare portal stiri
avocat ploiesti bijuterii argint Pandora
gradinita sector 1
pizzerie oradea
cazare pensiune Sinaia