Home / Evenimente / Colegiul Al. I. Cuza – între traditii, talent si daruire

Colegiul Al. I. Cuza – între traditii, talent si daruire


Clegiul Al. I. Cuza

Colegiul „Al. I. Cuza”- între tradiții, talent și dăruire

Teatrul „Victor Ion Popa” s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare în seara de 19 decembrie pentru a găzdui un reușit spectacol de Crăciun organizat de cadrele didactice și elevii Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” din Barlad. Evenimentul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru activități caritabile, păstrând viu obiceiul de-a lungul anilor de oferi daruri copiilor defavorizați, proveniți din mediul rural. Anul acesta s-au strâns 600 de lei, făcându-se 22 de pachete cu dulciuri și jucării, în urma campaniei intitulate Războiul bănuților, denumire provenind de la întrecerea pe clase în vederea colectării de bani. De asemenea, cu banii obtinuți din biletele vândute au fost ajutați elevii nevoiași din școală, premiați elevii cu performanțe școlare deosebite la concursuri naționale, dar și elevii care nu au absentat deloc de la începutul anului școlar.

Dintre obiceiurile românești, cel care a ajuns aproape să se identifice cu spiritul Crăciunului este colindul. Așa că, un grup de colindători, alcătuit din elevii Colegiului, dirijați de dna prof. Moldoveanu Camelia au deschis scena, amintindu-ne de bucuria Nașterii Mântuitorului. Colegiul Cuza se mândrește că știe să păstreze astfel de tradiții și că poate să le transmită mai departe, antrenând anual zeci de elevi, profesori și sute de invitați. Alte momente specifice programului artistic au fost: dansuri moderne, prezentare de modă cu producție proprie specifică sezonului, piesa de teatru ce a subliniat că toate capcanele Crăciunului contemporan ne împiedică să-L vedem pe Iisus în centrul acestei sărbători de esență creștină de fapt, interpretări muzicale realizate de trei dintre elevii Colegiului, urătura de Anul Nou având în centru ursul, capra și mascații, și organizat de elevii din internatul Liceului, dar și surprize muzicale din partea celei mai mici generații de copii talentați invitați, pregătiți de Ioan Bâgea în cadrul Academiei sale de muzică.

Prin aceste momente, Colegiul Cuza a dorit să sublinieze în prag de vacanță și sărbătoare că este mai multă fericire în a da decât în a primi, că adevărata semnificație a Crăciunului este Nașterea Fiului lui Dumnezeu pentru mântuirea oamenilor și că tradițiile creștine ne definesc, ne fac mai bogati, sunt ale noastre. Ele sunt adevărate comori ale poporului ce trebuie înțelese și păstrate mai departe, în primul rând de cadrele didactice și elevii acestora.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat
mutari internationale
detergenti rufe
tractari auto nadlac
mutari internationale
pelerinaj israel
beton amprentat
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
Imobiliare Iasi
vacante exotice
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
promovare Google Adwords
dezvoltare aplicatii web
promovare site web
Campanii de link building
Promovare Google
creare portal imobiliar
creare portal stiri
avocat ploiesti bijuterii argint Pandora
gradinita sector 1
pizzerie oradea
cazare pensiune Sinaia