Home / Stirile zilei / INS:Numarul elevilor si studentilor a scazut. Unui profesor îi revin 15 elevi

INS:Numarul elevilor si studentilor a scazut. Unui profesor îi revin 15 elevi


Numărul total al elevilor şi studenţilor în anul şcolar şi universitar 2016 – 2017 a fost de 3.597.300, în scădere cu 45.300 comparativ cu anul precedent, numărul absolvenţilor din 2016 a fost cu 10,2% mai mic decât în 2015. Învăţământul profesional a fost singurul în care populaţia şcolară a crescut, relevă datele publicate vineri de INS, potrivit News.ro.

Raportul mediu dintre numărul elvilor sau studenţilor şi cel al profesorilor a fost de un profesor la 15 elevi sau studenţi, iar în învăţământul superior, cele mai căutate specializări au fost cele de afaceri, administraţie şi drept şi inginerie, în special în domeniul construcţiilor.

Conform INS, în anul şcolar/universitar 2016-2017, aproape jumătate din populaţia şcolară s-a regăsit în învăţământulul primar şi gimnazial (47,1%), iar circa o treime în învăţământul liceal şi cel antepreşcolar şi preşcolar (18,1%, respectiv 15,1%).

Din totalul populaţiei şcolare cuprinsă în sistemul de educaţie, 50,2% au fost elevii şi studenţii de sex masculin, iar 70,8% au studiat în mediul urban.

Comparativ cu anul şcolar/universitar precedent, învăţământul profesional este singurul nivel care a înregistrat o creştere de 15.700 de elevi, ajungând la 84.400 de elevi, dar rămânând în continuare nivelul educaţional cel mai puţin reprezentat în totalul populaţiei şcolare (2,3%).

În învăţământul liceal, primar şi gimnazial s-au înregistrat cele mai vizibile diminuări ale numărului de elevi înscrişi în anul şcolar 2016- 2017 faţă de cel anterior, acesta fiind mai mic cu 22.800, respectiv  cu 16.600.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat
mutari internationale
detergenti rufe
tractari auto nadlac
mutari internationale
pelerinaj israel
beton amprentat
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
Imobiliare Iasi
vacante exotice
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
creare portal imobiliar
creare portal stiri
avocat ploiesti bijuterii argint Pandora
gradinita sector 1
- pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
videochat constanta cazare pensiune Sinaia