Home / National / Legea salarizarii:salariile de pâna la 4.000 lei se dubleaza.Dupa acest prag, crestere cu 45 procente

Legea salarizarii:salariile de pâna la 4.000 lei se dubleaza.Dupa acest prag, crestere cu 45 procente


Bugetarii care acum primesc până în patru mii de lei vor avea salarii duble, iar peste acest prag, veniturile angajaţilor de la stat vor creşte cu 45 la sută. Cel puţin asta susţine ministrul Muncii. Într-o intervenţie televizată, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că începând de mâine va avea întâlniri cu sindicatele. Nu a putut preciza, însă, când va intra în vigoare legea salarizării unitare. 

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat ca de luni incep discutiile cu sindicatele din ordinea publica si sanatate despre legea salarizarii unitare, urmand ca veniturile pana la pragul de 4.000 lei sa se dubleze, iar cele care depasesc acest nivel sa se majoreze cu 45%, notează Hotnews.ro.

„Suntem in discutii pe legea salarizarii unitare. De luni incepem sa avem intalniri cu sindicatele, primele care vor intra la discutii vor fi sindicatele din ordinea publica si din sanatate”, a afirmat ministrul la Romania TV, potrivit News.ro.

Intrebata daca ar putea aparea modificari la proiectul legii salarizarii unitare, in conditiile in care sindicalistii si-ar dori anumite schimbari, Olguta Vasilescu a spus ca Ministerul Muncii este deschis la orice dezbatere, dar nu vrea sa modifice proiectul.

„Noi nu vrem sa fie niciun fel de modificari, sigur ca suntem deschisi la orice dezbatere cu sindicatele. Pe mine m-a distrat un pic faptul ca au inceput sa atace o lege pe care nici macar nu au vazut-o pana acum. Suntem deschisi tuturor discutiilor si eu sunt convinsa ca pentru cei cu salariile mici, vestile vor fi foarte bune”, a raspuns ea.

De asemenea, intrebata cand va ajunge in Parlament legea salarizarii unitare, Vasilescu a sustinut ca nu poate da un termen fix, deoarece trebuie sa aiba loc o serie de discutii cu sindicalistii.

„Nu pot sa va dau o data concreta, pentru ca trebuie sa avem mai intai discutii cu sindicatele, dar, cel mai clar, este termenul pe care il avem si in programul de guvernare, ca va trebui sa fie adoptata pana la data de 1 iulie anul acesta”, a completat vicepresedintele PSD.

Chestionata in continuare cu cat se vor majora veniturile potrivit noii legi a salarizarii, Olguta Vasilescu a spus ca „sunt mai multe praguri”.

„Pana la pragul de 4.000 lei salariile se dubleaza, dupa 4.000 lei este o crestere cu 45% a salariilor, iar dupa pragul de 7.000 lei sunt cresteri, dar nu foarte mari”, a adaugat ministrul.

In ceea ce priveste pensiile, Vasilescu a precizat ca „urmatoarea majorare este de la 1 iulie pentru absolut toti pensionarii din Romania, cand creste punctul de pensie la 1.000 lei”.

Liderul sindicatului „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat la Realitatea TV că aceste demersuri sunt îngrijorătoare.

Față de propunerea fostului ministru, domnul Pâslaru, care prevedea pe 4 ani o creștere a fondului de salarii de 22 miliarde lei, doamna Olguța prevede o crestere de 30 miliarde de lei pe o perioada nedeterminata. Ce pot să spun e că este îngrijorător, deoarece faptul că se doresc la ora actuala două baze de raportare diferite, una care este salariul minim garantat în plată pentru funcționari și personalul contractual, iar pentru aleși, salariul mediu pe economie care nu e clar definit, și salariul mediu include toate veniturile salariale, inclusiv orele suplimentare, ture de noapte, etc. E greu de spus dacă nu cumva diferența de bani va fi alocata direct numai pentru funcțiile de aleși. care vor creste substanțial față de celelalte funcții din sistemul bugetar.

.

Sursa: realitatea.net
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat
mutari internationale
detergenti rufe
tractari auto nadlac
mutari internationale
pelerinaj israel
beton amprentat
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
Imobiliare Iasi
vacante exotice
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
promovare Google Adwords
dezvoltare aplicatii web
promovare site web
Campanii de link building
Promovare Google
creare portal imobiliar
creare portal stiri
avocat ploiesti bijuterii argint Pandora
gradinita sector 1
pizzerie oradea
cazare pensiune Sinaia