Home / Stirile zilei / Mai multe zile libere pentru romani de Sarbatori. Vacanta pentru bugetari între Craciun si Revelion

Mai multe zile libere pentru romani de Sarbatori. Vacanta pentru bugetari între Craciun si Revelion


Pentru salariaţii din sectorul public, zilele de 27, 28 și 29 decembrie 2017 se stabilesc ca zile libere, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern citat de prolex.ro. Biroul de presă al Ministerului Muncii a precizat că deocamdată nu a fost transmis SGG-ului niciun document privind alte zilele libere între Crăciun şi Revelion, în afară de cele prevăzute în Codul Muncii.

Anul acesta românii vor beneficia de vacanţă prelungită de Sărbători. Pe lângă liberele de Crăciun şi Revelion, adică 25 – 26 decembrie şi 1 şi 2 ianuarie, bugetarii ar putea beneficia de alte trei zile libere. Potrivit unui proiect de HG citat de Prolex, 27, 28 şi 29 decembrie ar putea fi declarate zile libere.

Pentru zilele stabilite ca zile libere instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 6, 13 și 20 ianuarie 2018 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 31 ianuarie 2018, potrivit unui proiect de HG citat de prolex.ro.

Biroul de presă al Ministerului Muncii a precizat pentru RomaniaTV că deocamdată nu a fost transmis SGG-ului niciun document privind acordarea altor zile libere între Crăciun şi Revelion, în afară de cele prevăzute în Codul Muncii.

Contactaţi de RomaniaTV, şi reprezentanţii SGG au declarat că deocamdată nu au cunoştinţă de un asemenea proiect pentru viitoarea şedinţă de Guvern.

ZILE LIBERE 2018: Dacă îți plac foarte mult vacanțele și îți place să ți le planifici din timp, atunci ar trebui să știi cum arată calendarul liberelor legale pe anul care vine. În 2018, vom avea parte de 12 zile libere legale, iar din fericire, multe dintre acestea cad în cursul săptămânii.

Liberele legale de Crăciun (25 și 26 decembrie) pică anul acesta luni și marți. La fel și liberele cu ocazia Revelionului (de pe 1 și 2 ianuarie, 2018).

Românii se vor bucura astfel de opt zile libere legale, în perioada sărbătorilor de iarnă. De pe 27 decembrie, românii se vor întoarce la muncă, dar doar pentru trei zile.

În România există 14 zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, iar acestea sunt prevăzute exclusiv în Codul muncii. Cu toate acestea, numărul maxim de zile libere care pot fi în timpul săptămânii este de 12, având în vedere că prima zi de Paște și prima zi de Rusalii pică mereu duminica.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Sursa: www.romaniatv.net
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat
mutari internationale
detergenti rufe
tractari auto nadlac
mutari internationale
pelerinaj israel
beton amprentat
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
Imobiliare Iasi
vacante exotice
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
creare portal imobiliar
creare portal stiri
avocat ploiesti bijuterii argint Pandora
gradinita sector 1
- pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
videochat constanta cazare pensiune Sinaia