Home / Stirile zilei / NOUA LEGE RCA. Decontarea directa sau cum pot pagubitii sa ceara despagubiri direct de la asigurator

NOUA LEGE RCA. Decontarea directa sau cum pot pagubitii sa ceara despagubiri direct de la asigurator


Noua Lege a asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) readuce în discuţie mecanismul prin care asigurații păgubiți își pot cere despăgubirile de la proprii asigurători RCA, de această dată sub numele de decontare directă.

Astfel, cel care încheie o asigurare RCA poate să plătească în plus și să-și cumpere serviciul de decontare directă, potrivit Legii nr. 132/2017, noul cadru legal al RCA-urilor.

Acest serviciu îi permite celui asigurat, ca prejudiciat în urma unui accident auto, să ceară despăgubirile direct de la propriul asigurător RCA. Totuși, serviciul de decontare directă e opțional pentru cel care-și face asigurarea RCA, însă asigurătorii trebuie să-l aibă în ofertele proprii, pentru a le permite celor interesați să-l cumpere, dacă vor.

Persoana prejudiciată are dreptul să înainteze cererea de despăgubire către asigurătorul RCA sau către propriul asigurător RCA în cazul decontării directe, în cazul producerii unui risc acoperit prin asigurarea RCA sau către BAAR, în cazul producerii unui risc acoperit de acesta în condițiile prevăzute de prezenta lege. Persoana prejudiciată are dreptul, direct sau prin mandatari, să înainteze cererea de despăgubire către asigurătorul RCA sau către propriul asigurător RCA în cazul decontării directe, în cazul producerii unui risc acoperit prin asigurarea RCA, sau către BAAR, în cazul producerii unui risc acoperit de acesta în condițiile prevăzute de prezenta lege”, scrie în legea care a intrat miercuri în vigoare.

Mecanismul decontării directe nu e prevăzut în noua Lege RCA, ci în Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 20/2017 privind asigurările auto din România, care stabilește, că asigurătorii RCA trebuie să încheie, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a normei (1 august 2017), un acord care să trateze modalitatea de decontare directă și regresele administrative, scrie avocatnet.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat
mutari internationale
detergenti rufe
tractari auto nadlac
mutari internationale
pelerinaj israel
beton amprentat
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
Imobiliare Iasi
vacante exotice
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
promovare Google Adwords
dezvoltare aplicatii web
promovare site web
Campanii de link building
Promovare Google
creare portal imobiliar
creare portal stiri
avocat ploiesti bijuterii argint Pandora
gradinita sector 1
pizzerie oradea
cazare pensiune Sinaia