Home / Stirile zilei / NU UITATI: JOI, 5 OCTOMBRIE, NU SE FACE SCOALA. ELEVII SI PROFESORII SARBATORESC ZIUA EDUCATIEI

NU UITATI: JOI, 5 OCTOMBRIE, NU SE FACE SCOALA. ELEVII SI PROFESORII SARBATORESC ZIUA EDUCATIEI


Nu uitati ca joi, 5 octombrie, elevii si profesorii sarbatoresc Ziua Educatiei. Asta inseamna ca NU se vor face ore in sensul obisnuit in scoli, fiecare scoala avand libertatea sa sarbatoreasca „prin manifestari specifice” aceasta zi. Anul trecut, aproape toate scolile din Bucuresti, dar si multe unitati de invatamant din tara, au fost inchise, insa au existat si scoli unde elevii au mers la clasa pentru diverse activitati. 5 octombrie a fost stabilita de UNESCO drept Ziua Internationala a Educatiei.

Conform structurii anului scolar 2017-2018 anuntata chiar de Ministerul Educatiei „unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor marca prin manifestari specifice, conform planific?rilor existente la nivelul fiecarei scoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internationala a educatiei)”.
Astfel, joi, 5 octombrie, nu se vor face cursuri in scoli. Asta nu inseamna insa, in mod automat, si faptul ca elevii vor sta acasa.
Anul trecut, in 2016, o parte din scoli si-au anuntat elevii ca pot ramane acasa, in timp ce alte scoli i-au chemat pentru a sarbatori impreuna. Aproape toate scolile din Bucuresti au fost inchise, in schimb elevii au mers la scoala in Bistrita, Baia Mare, Cluj, Brasov.
„Conform contractului colectiv de munca semnat cu sindicatele, 5 octombrie este zi libera, deci nu se fac cursuri. Daca directorii sau unele cadre didactice vor sa faca activitati educative, pot face, nu le interzicem, dar nu cursuri. Nu suspendam sau nu suntem impotriva activitatilor educative, cu asigurarea sigurantei copiilor insa”, explica Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, de ce elevii au stat acasa in Capitala pe 5 octombrie 2016.
In alte orase, insa, acolo unde Contractul Colectiv de Munca nu prevedea faptul ca 5 octombrie este zi libera, elevii si profesorii au mers la scoala pentru activitati specifice. Cum a fost cazul Aradului. „Nu este libera, se fac activitati normale, alte activitati decat cele prevazute in fisa postului. Nu se fac cursuri obisnuite. Pot intra la ora de curs si pot organiza o activitate care sa-i capteze pe copii, daca unitatea de invatamant nu organizeaza activitati mai ample”, spunea in 2016 Aura Danielescu, inspector scolar general de Timis.
Daca se va proceda la fel si in acest an vom afla in zilele urmatoare, cand fiecare scoala isi va anunta programul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat
mutari internationale
detergenti rufe
tractari auto nadlac
mutari internationale
pelerinaj israel
beton amprentat
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
Imobiliare Iasi
vacante exotice
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
promovare Google Adwords
dezvoltare aplicatii web
promovare site web
Campanii de link building
Promovare Google
creare portal imobiliar
creare portal stiri
avocat ploiesti bijuterii argint Pandora
gradinita sector 1
pizzerie oradea
cazare pensiune Sinaia