Home / Stirile zilei / Sindicalistii din educatie ameninta cu proteste

Sindicalistii din educatie ameninta cu protesteSindicalistii din invatamant ii cer prim-ministrului corectarea unor anomalii din Legea Salarizarii pentru ca salarizarea personalului din sistem sa redevina echitabila. Acestia sustin ca refuzul de a adopta modificarile legislative necesare va duce la declansarea unor ample actiuni de protest, in perioada urmatoare.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant i-a cerut prim-ministrului sa gaseasca o solutie pentru problemele de  pozitionare in grilele de salarizare generate de Legea nr. 153/2017.
„Pentru functiile didactice de predare nu mai exista posibilitatea de a promova in transele de vechime in invatamant, pana in anul 2022. Practic, anterior intrarii in vigoare a legii, personalul didactic de predare era promovat de la data de 1 octombrie (prima zi a lunii urmatoare celei in care implinea o anumita vechime in invatamant), la urmatoarea transa de vechime in invatamant. Insa, la data de 1 iulie 2017 (data intrarii in vigoare a Legii) s-a procedat la reincadrarea tuturor cadrelor didactice pe functiile didactice prevazute in anexa nr. I la lege si pe gradatiile corespunzatoare vechimii in munca (maxim gradatia 5)”, arata sindicalistii, conform monitorulsv.ro.
Acestia mentioneaza ca in marea majoritate a unitatilor de invatamant au aparut anomalii.
Ei dau exemplu un cadru didactic cu gradul didactic I, care la 1 septembrie 2016 a fost incadrat la transa de vechime in invatamant de peste 40 de ani, a primit un salariu de baza brut de 3.948 lei, salariu mentinut si dupa data de 1 iulie 2017. Un alt cadru didactic cu gradul didactic I, angajat la aceeasi unitate de invatamant, care la data de 1 septembrie 2017 a implinit vechimea in invatamant de peste 40 de ani, la acest moment, in baza Legii nr. 153/2017, are un salariu de 3.779 lei, corespunzator transei de vechime in invatamant anterioare, 35-40 de ani.

Daca la data de 1 septembrie 2017, in aceeasi unitate de invatamant a fost incadrat un cadru didactic care are gradul didactic I si o vechime in invatamant de 25 de ani, iar in unitate nu exista o functie similara in plata, acesta a fost incadrat conform Legii nr. 153/2017 cu un salariu de baza de 4.002 lei.

Din exemplul prezentat se poate constata ca intr-o singura unitate de invatamant, de la 1 septembrie 2017, exista trei cadre didactice cu gradul didactic I, incadrate la aceeasi transa de vechime in munca (gradatia 5), care au salarii de baza diferite, ceea ce creeaza o discriminare intre salariati incadrati pe aceeasi functie, care presteaza aceeasi activitate si care sunt remunerati diferit, fara a exista o justificare obiectiva pentru acest tratament discriminatoriu, afirma sindicalistii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat
mutari internationale
detergenti rufe
tractari auto nadlac
mutari internationale
pelerinaj israel
beton amprentat
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
Imobiliare Iasi
vacante exotice
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
promovare Google Adwords
dezvoltare aplicatii web
promovare site web
Campanii de link building
Promovare Google
creare portal imobiliar
creare portal stiri
avocat ploiesti bijuterii argint Pandora
gradinita sector 1
pizzerie oradea
cazare pensiune Sinaia