Home / Stirile zilei / Sindicalistii din învatamant ameninta cu proteste

Sindicalistii din învatamant ameninta cu proteste


Profesorii sunt nemulțumiti de proiectul Legii salarizării, care a fost depus luni la Parlament, și iau în calcul declanșarea unor proteste în cazul în care normativul va fi aprobat în forma anunțată.
“Proiectul noului act normativ cuprinde o serie de neajunsuri, lacune și inadvertențe, care dovedesc că învățământul nu este o prioritate națională, așa cum se clamează. Printre acestea, ne referim la încălcarea Programului de guvernare, care prevede o creștere a salariilor cu 20 la sută începând cu 1 iulie 2017 și cu 30 la sută de la 1 ianuarie 2018, iar în proiect se propune ca prima tranșă de majorare, de 50 la sută, să se acorde din prima zi a anului viitor. Aceasta înseamnă o diminuare cu șase la sută a majorărilor salariale și, ceea ce este mai important, provoacă în rândul angajaților din sistemul de învățământ o stare de neîncredere și suspiciune referitoare la transpunerea în practică a prevederilor viitoarei legi privind salarizarea unitară”, arată sindicaliștii din învățământ.
Profesorii mai consideră anormală propunerea ca un număr apreciabil de indemnizații de conducere să fie inferioare salariilor de bază pentru funcțiile didactice de predare și atrag atenția asupra anomaliilor ce privesc salariile propuse pentru personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic. De asemenea, ei sunt nemulțumiți de poziționarea în grila de salarizare a funcțiilor didactice.
În aceste condiții, sindicaliștii solicită Parlamentului remedierea problemelor constatate și amenință că, în lipsa unor măsuri concrete, vor intra în grevă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat
mutari internationale
detergenti rufe
tractari auto nadlac
mutari internationale
pelerinaj israel
beton amprentat
creer site web Paris
web design Abu Dhabi
transport persoane Germania
creare magazin online
promovare site
creare site web
Imobiliare Iasi
vacante exotice
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
creare portal imobiliar
creare portal stiri
avocat ploiesti bijuterii argint Pandora
gradinita sector 1
- pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
videochat constanta cazare pensiune Sinaia